Bivirkninger av minimalisme

De fleste liker vel en god liste?

  • Pengebruk, jeg vil påstå at det minimalismen virkelig er, er en forbruks-detox. Ved å minimere alt du eier og tenke over forbruksmønster så vil lommeboka automatisk bli tykkere.
  • Pengebruk #2- Om jeg går inn i en butikk og ser noe jeg liker så kommer jeg i 99,99% av tilfellene ikke til å kjøpe det, hvorfor? Fordi jeg vet hva jeg har hjemme og jeg vet at jeg har levd hele livet uten å ha akkurat denne tingen fram til nå så da kan jeg vel leve videre uten.
  • Det tok meg lang tid å finne ut hva alle minimalistene mente med å «få mer tid» etter å ha nedskiftet, men omsider kom jeg også dit: Tenk på den tiden du bruker på å se i butikker, shoppe, sammenlikne priser og stresse over ødelagte ting som ligger i boden, også tenker du på hva du kunne gjort med den tiden om ting ikke hadde hatt en betydning lengre. Da kunne du endelig tatt det språkkurset, besøkt ei venninne eller dratt rumpa di på trening som du lovte deg selv før nyttår at du skulle.
  • Det er utrolig befriende å kvitte seg med ting som du har dårlig samvittighet for at du har. For eksempel bøker du aldri har lest og aldri har lyst til å lese eller fagbøker til fag du tenkte en vakker dag du skulle melde deg opp i.
  • Hobbyer, mellommenneskelige forhold og en individuell pensjonskonto er 100 ganger bedre enn et hus fullt av ting.

Legg igjen en kommentar