Brenning

I går var det endelig tid for brenning av hus. Vi stod opp tidlig og pakka med oss stoler, jervenduk og mat, hadde på oss varme klær og dro bortover. Når klokka ble 10.00 hadde ikke brannvesenet dukka opp enda men det hadde derimot mange av naboene! Dette var mer som et historisk øyeblikk på plassen da huset var rimelig falleferdig og slitent. Mange av naboene hadde sett fram til dette og til at det skal bli nytt liv på tomta. Utrolig hyggelig å få så mye støtte på en ny plass!

Brannvesenet kom i 11-tiden og det var litt av et opptog, i.o.m vår brannavdeling driver med opplæring av avdelinger rundt omkring fylket vårt var det stort oppmøte med masse biler og en hel haug med folk, de hadde til og med seg ATV på henger! De starta med å rulle ut ledninger rundt huset og ledning ned til sjøen for å ta vann derfra. De satte opp to vannvegger på kortsidene som grenser mot bygninger til naboene, så begynte de å tenne på på loftet. Team etter team gikk inn for å røykdykke og det gikk rimelig fort etterhvert da huset var så tørt og det var vanskelig for de å kontrollere brannen. Det tok ikke lang tid før huset var overtent og vi så igjennom huset på andre siden. Vi kosa oss med sosialt lag, kvikklunsj og kaffe på thermos og brannvesenet like så.

Før de dro reiv de pipa ved å spyle den med vannslangen til den vaiet såpass at den ramlet over muren og utover plenen. Etter de hadde pakka sammen og det var lite flammer igjen begynte vår jobb som brannvakt. Vi satte oss nært huset for varme og fikk levert pizza fra svigers i 16-tiden. Satt å kosa oss der med prat og planlegging lenge. Etterhvert som de verste flammene hadde gitt seg gikk vi rundt å samla treverk som hadde havnet utenfor for å kaste det ned i muren der det brant enda. Jo mer vi kunne brenne opp jo mindre ble det å levere som søppel. Det ble mørkt etterhvert og da vi hadde vært ute i 12 timer satte vi oss i bilen for å få varmen i oss. Etter 14-15 timer på tomta hadde flammene og faren for spredning gitt seg og vi kjørte hjem og slukna som to lys før hodet hadde landa på puta.

Vi var utrolig heldige med været i går, det var vindstille og sola titta til og med fram, vi ønska oss snøfall da vi satt der i 24-tiden på kvelden men oppholdsværet stod standhaftig utover natta. På mandag skal vi bortover å sette opp et gjerde for å holde dyr og barn utenfor brannruinene og vi kommer til å planlegge grunnarbeid når det blir litt mildere i været så tæla ikke sitter i så hardt.

Alt i alt har vi vært heldige med hele prosessen så langt og vi håper lykken holder seg!

 

Legg igjen en kommentar